Dag 2 Beijing

Dag 2 Beijing

Vanmorgen zijn we vroeg vertrokken naar een melkveehouderij vlak bij Beijing. 

We werden gastvrij ontvangen met thee en fruit. Het was een bedrijf met ruim 1000 koeien en 36 personen personeel. De koeien werden 3 keer per dag gemolken en gaven 34 liter per dag.

Het bedrijf wordt gesubsidieerd door de overheid omdat er weinig Chinese willen boeren en zo willen ze het aantrekkelijker maken.
Het bedrijf zag er best netjes uit en de koeien staan allemaal binnen omdat er geen gras groeit en ze hebben geen grond. Al het voer voor de koeien wordt aangekocht en met de hand geladen, drie keer per dag worden de koeien gevoerd. De opzet van het bedrijf was heel westers/ Amerikaans.
Na het melkveebedrijf zijn we naar een grote supermarkt geweest en hebben we in de schappen gekeken naar Campina producten. Hier vonden we alleen veel babyvoeding, dat werd ook goed verkocht omdat het in China erg goed staat aangeschreven.
Toen zijn we gaan eten en kwamen we langs een hele sjieke kapsalon, daar ben ik ook even binnen gelopen?
Na het eten bij de GFC zijn we opgehaald om te gaan fietsen in de oude binnenstad van Beijing. Deze fietstocht was heel mooi en de NL gids heeft ons veel kunnen vertellen over China. Het was indrukwekkend om Beijing te zien in het donker op de fiets?
Groetjes Pieter en Ilse
ps foto’s komen nog…

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *