Dag 4 Shanghai

Vanmorgen zijn we vanuit Beijing met de hogesnelheidstrein vertrokken naar Shanghai. De trein ging maximum snelheid 350 km en duurde 5 uur. Langs de weg zagen we vooral veel flatgebouwen en aanbouw.
Shanghai is de economische stad van China en er zijn wel 3500 gebouwen hoger dan 100 meter en er wonen op dit moment 25milioen mensen. De stad groeit niet meer omdat de export niet zo goed gaat ivm de handelsoorlog met Amerika. In Shanghai aangekomen zagen we meteen dat het meer verwestert is dan in Beijing.

In Shanghai aangekomen zijn we de Jade Boeda tempel gaan bezoeken. De tempel was een half jaartje geleden helemaal opgeknapt, het zag er prachtig uit. Er waren heel veel verschillende mooie Boeda’s.

Na de tempel zijn we naar het hoogste gebouw gegaan van China, het is het een na hoogste gebouw van de wereld 632 meter hoog.
Pff dat was best spannend voor iemand met hoogte vrees?
De lift ging 18 meter per seconde en binnen een minuut was je boven.
Boven kon je prachtig uitkijken over de stad.

Daarna zijn we naar het hotel gegaan en werden opgehaald door Gertjan Gerrits de directeur van Nucience, dat is een dochter onderneming van Agrifirm in Nederland.
Tijdens het diner was Berend-jan Kingsma de directeur van Husian dairy ook aangesloten. Hij heeft een bedrijf in babymelkpoeder wat een dochterbedrijf is van Campina.
De gesprekken waren zeer interessant en we hebben weer meer geleerd over China.

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *