Chinese normen en waarden

Chinese maken veel vieze geluiden, ze roggelen en ze spugen gewoon midden op straat op straat. Dit was het ergste in Beging en gelukkig was het minder in Shinghai en Hongkong?

In Beging waren de Chineesjes ook vlug, ongeduldig en ze duwde iedereen gewoon aan de kant als ze ergens bij wilde. Er werd ook geen sorry gezegd!
Ze denken alleen aan zichzelf en je ziet duidelijk dat je hier ook echt voor jezelf op moet komen.
In Shanghai waren de mensen beleefder en meer westers. Sorry werd er gezegd en je kreeg de ruimte als je ergens langs wil.
In Hongkong waren de mensen heel vrolijk en zagen er het gelukkigst uit. Ze waren heel attent en lief.
Het een kind beleid is drie jaar geleden opgeheven en nu is er het twee kind beleid. Toch hebben veel Chinese maar een kind omdat meerdere kinderen erg duur zijn.
Omdat de bevolking en economie niet meer groeit kan het zijn dat in China het aantal kind beleid helemaal wordt opgeheven en dat ouders meer kinderbijslag krijgen om ze tegemoet te komen.
Met stokjes eten wordt steeds gemakkelijker. Soms krijgen we nog wel vorken en messen maar dat is bijna niet meer nodig. Als souvenier hebben we mooie stokjes en kinderoefenstokjes meegenomen, kunnen we er thuis ook mee doorgaan?
Ben benieuwd hoe het de kindjes gaat lukken om ermee te eten!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *